Skip to main content

De cele mai multe ori, daca esti incepator, este usor sa faci confuzie intre postari si pagini. In mod implicit, WordPress vine cu doua feluri de continut: postari si pagini.

Cu siguranta va intrebati, daca sunteti aici, care este diferenta dintre postari si pagini? Ele par sa semene in tabloul de bord WordPress, precum si pe site.

Cititorii ne întreaba adesea: de ce am nevoie de ambele? Cand ar trebui sa folosesc postari? Cand ar trebui să folosesc pagini?

In acest articol vom explica diferenta dintre postari si pagini in WordPress.

postari vs pagini

Ce sunt postarile in WordPress?

Postarile sunt articole de blog enumerate intr-o ordine cronologica inversa (cel mai nou continut in top). Veti vedea postarile listate pe pagina voastra de blog.

Daca utilizati blogul WordPress, veti ajunge sa folositi postari pentru majoritatea continutului site-ului dvs. web.

Puteti adauga si edita postarile dvs. WordPress din meniul „Articole” din tabloul de bord. Iata cum arata ecranul Adauga Articol.

Interfata este posibil sa fie diferita de ce vedeti in poze. Pentru a avea interfata la fel ca in poze trebuie sa instalati si sa activati plugin-ul Classic Editor.

cum adaugam o postare in wordpress

Postarile mai vechi sunt arhivate in functie de luna si an.

Cu cat postarile sunt mai vechi, utilizatorul trebuie sa caute mai mult pentru a le gasi. Aveti optiunea de a va organiza postarile pe baza categoriilor si a etichetelor.

Cum adaugi categorii si etichete in postare wordpress

Postarile Incurajeaza conversatia. Au optiunea de comentariu incorporata care permite utilizatorilor sa comenteze pe un anumit subiect.

Puteti accesa Setari » Discutii pentru a dezactiva comentariile la postari, daca doriți.

Postarile WordPress au de obicei numele autorului si data publicării actualizate.

Cel mai bun exemplu de postare poate fi acest articol pe care il cititi acum. Accesati partea de sus si puteti vedea categoria postarii „Ghid pentru incepători” deasupra titlului articolului. Sub titlu, exista ultima data actualizata si numele autorului.

exemplu postare cu categorii, data actualizata si informatii autor

Dupa continutul articolului, in josul paginii exista sectiunea de comentarii.

Acum ca stiti ce sunt postarile sa aruncam o privire asupra paginilor si a modului in care acestea sunt diferite.

Ce sunt paginile in site-ul WordPress?

Paginile sunt continut static „unic”, precum pagina „Despre”, politica de confidențialitate, pagina de contact, etc. In timp ce baza de date WordPress pastreaza data de publicare a paginii, aceasta data nu va aparea in contentul paginii automat, ca la o postare de articol.

De exemplu, pagina dvs. „Despre” nu se presupune ca expira si trebuie actualizata. Sigur ca puteti sa va intoarceti si sa faceti actualizări la aceasta pagina, dar deoarece nu exista timp si data legata de pagini, acestea nu sunt incluse in feed-urile dvs. de blog in mod implicit.

Puteti adauga si edita pagini din meniul „Pagini” al tabloului de bord. Iata cum arata ecranul Adauga pagina noua:

exemplu adaugare pagina noua in wordpress

Paginile nu sunt menite sa fie sociale in majoritatea cazurilor, astfel incat nu includ butoane de share. De exemplu, probabil nu doriti ca altii sa-si dea tweet la pagina cu politica de confidentialitate.

In mod similar paginile nu includ comentarii. Nu doriti ca utilizatorii sa comenteze pe pagina dvs. de contact sau pe pagina dvs. de pretentii legale. Exista o optiune pentru a activa comentariile, cu toate acestea, ea este dezactivata in mod implicit pentru pagini.

cum activam comentarii pentru pagini in wordpress

Spre deosebire de postari, paginile sunt ierarhice ca natura. De exemplu, puteti avea subpagini sau pagini copil in cadrul unei pagini. Puteti transforma cu usurinta o pagina in subpagina, alegand o pagina parinte din Atribute pagina.

atribute pagina in wordpress

Aceasta caracteristica va permite sa va organizati paginile impreuna si chiar sa le atribuiti un sablon personalizat.

WordPress vine cu o caracteristica care va permite sa creati sabloane de pagini personalizate folosind tema voastra. Acest lucru permite design-erilor sa personalizeze aspectul fiecarei pagini atunci cand este necesar.

La majoritatea temelor, postarile si paginile arata la fel. Dar cand utilizati pagina pentru a crea o pagina de destinatie sau o pagina de galerie, atunci functia de sabloane personalizate este foarte utila.

Paginile au, de asemenea, aceasta caracteristica arhaică numita „Ordonare”, care va permite sa personalizati ordinea paginilor, atribuindu-i o valoare numerica. Cu toate acestea, aceasta caracteristica este extinsa de pluginuri precum Simple Page Ordering care va permite sa trageti si sa plasati ordinea paginilor.

Pagini vs. Postări (diferențe cheie)

Ca sa fac un rezumat la postare, acestea sunt diferentele cheie intre postari si pagini intr-un site WordPress:

  • Postarile au data actualizata vs. Paginile nu.
  • Postarile sunt sociale cu comentarii vs. Paginile nu.
  • Postarile sunt organizate folosind categorii si etichete vs. Paginile sunt ierarhice și pot fi organizate ca pagini copil și parinte prin atribute.
  • Postarile au un feed de postare vs. Paginile nu.
  • Articolele au autorul publicat vs. Paginile nu.

Diferentele enumerate mai sus pot avea exceptii. Puteti utiliza pluginuri pentru a extinde functionalitatea ambelor tipuri de continut.

In ciuda acestor diferente, exista unele asemanari intre paginile si postarile din WordPress.

In primul rand ambele sunt utilizate pentru publicarea de continut. Puteti adauga text, imagini, formulare etc., atat la postari cat si la pagini.

Puteti construi un site web fara a utiliza vreodata postari sau functii de blog pe WordPress. Puteti crea, de asemenea, un site web de afaceri cu pagini si o sectiune separata de blog pentru stiri, anunturi sau alte articole.

Intrebari Frecvente

Mai jos avem cateva dintre cele mai frecvente intrebari pe care le-am auzit la utilizatorii nostri despre postari vs. pagini si care este modul de a le folosi corect.

1. Cate postari si / sau pagini pot avea?

Puteti avea cate postari si / sau pagini doriti. Nu exista nicio limita la numarul de postari sau pagini pe care un site le poate avea.

2. Exista avantaje SEO pentru una sau alta?

Motoarelor de cautare le place continutul organizat. Continutul atemporal este considerat important, cu toate acestea, se acorda o mare prioritate continutului recent.

Pe scurt, poate exista o diferența, dar daca esti incepator nu trebuie sa iti faci griji pentru asta. Concentreaza-te pe un site organizat, ca utilizatorului sa ii fie usor sa navigheze pe blogul / site-ul tau.

3. Ce pagini ar trebui sa aiba site-ul sau blogul meu?

Depinde ce fel de blog sau site-ul creezi. Acestea fiind spuse va invitam sa vedeti lista noastra de pagini importante pentru toate site-urile web.

4. Pot schimba postarile in pagini si invers?

Multe persoane care sunt la inceput adauga accidental continut ca postari atunci cand doresc de fapt sa creeze pagini. In mod similar, unii bloggeri noi pot ajunge sa salveze postari pe blog ca pagini.

Daca tocmai ati inceput, atunci puteti remedia asta cu usurina folosind pluginul Post Type Switcher.

5. Exista si alte tipuri de continut WordPress in afara de postari si pagini?

Raspunsul este DA. Cu toate acestea, aceste tipuri de continut implicite includ atasamente, revizii si meniuri de navigare care in mod normal nu sunt utilizate la fel ca postarile si paginile.

WordPress permite dezvoltatorilor sa-si creeze propriile tipuri de postari personalizate. Aceasta caracteristica este folosita de pluginuri pentru a crea tipuri de continut suplimentar. De exemplu, daca faceti un magazin WooCommerce, veti vedea un tip de postare numit „Produse” in panoul de administrare WordPress.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa aflati diferenta dintre pagini si postari. Va invitam sa vedeti lista noastra de lucruri importante de facut dupa instalarea WordPress.

Admin

La WpWeb obiectivul nostru principal este sa oferim tutoriale WordPress utile si usor de inteles pentru bloggeri si proprietari de site-uri WordPress.

Leave a Reply

Close Menu

Ai nevoie de un site?

Indiferent de nivelul la care este afacerea ta, putem schimba total modul în care se prezintă aceasta în mediul online.

All rights reserved WpWeb.